Et Levende Monument

“Luftpumper fylder og tømmer membraner med papirtynde vægge, strenge spændes og afstemmes, mens en tung bas summer i fødder, i knæ og i brystkassen.”

Et Levende Monument er en serie installationsværker, som udvikles og vises under bl.a. et residency på ARoS i Aarhus (ARoS Atelier, november 2021) og i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde og Roskilde Festival Højskole (marts/april 2022).

Med Et Levende Monument vil den audiovisuelle kvartet We like We x Birkedal/Bartholin  afsøge en sanselig oplevelse af det monumentale. Vi vil med projektet udfordre de statiske mindesmærker, der rejses for at bevare en kollektiv erfaring, for vi mener at kollektive erfaringer, bør være alt andet end statiske og forstenet. Projektet handler om at skabe fællesskab gennem æstetiske og kropslige praksisser og derigennem at skabe nye former for samvær, historieberetninger og generel kulturel engagement.
Med inspiration fra den svævende mobiles principper, ønsker vi at skabe et rum der påvirkes af bevægelsen fra og ændrer karakter efter de besøgende. Installationen lever med publikum, men står samtidig også som en lydlig og visuel påmindelse om det der var, det der er og det der kommer næste gang.

We like We
We like We er et eksperimenterende performance- og klangkollektiv baseret i København. Gruppen har en legende og intuitiv tilgang, som trækker på inspiration fra deres klassiske baggrund over improvisation og elektronisk musik. De placerer sig derfor udenfor de gængse genrerubriceringer.

We like We består af kernemedlemmerne Katrine Grarup Elbo (vio) og Sara Nigard Rosendal (perc). De er klassisk uddannede, men deler en passion for at udforske udtryk og metoder, hvorfor de både udgiver egne albums, komponerer større værker, samt skaber tværkunstneriske installationer i samarbejde med andre kunstnere.

Deres debutalbum a new Age of Sensibility blev udgivet i 2014 på The Being Music og i 2017 udgav de deres andet album Next to the entire All på det tyske label Sonic Pieces. I november 2017 premierede We like We flerkanalsværket Time is Local, som de komponerede i samarbejde med lydkunstner Jacob Kirkegaard; en installationskoncert, som bestod af unikke lydudmaninger fra museet samt We like We’s akustiske lyd(se under). Albumversionen af dette værk udkom i september 2019, ligeledes på Sonic Pieces. I august 2019 havde We like We’s opera Myte om Mørke premiere på Copenhagen Opera Festival(se under). I april 2021 vil der være premiere på deres remake af Moteverdis L’Orfeo på Den Fynske Opera. 

Birkedal / Bartholin
Birkedal / Bartholin er en scenograf duo, bestående af scenograferne Simone Bartholin og Rosa Birkedal. Duoen blev dannet i 2018, imens begge kvinder stadig var under uddannelse på hhv. Den Danske Scenekunstskole (Købehavn) og Zürcher Hochschule der Künste (Zürich). De er særligt interesseret i den gensidige påvirkning af krop og arkitektur og skaber derfor rum der lever med det publikum og de performere som optager det. Dette sker som regel i tværkunstneriske samarbejder med eksempelvis dansere og musikere. Deres scenografier repræsenterer ofte deres arbejdsprocesser og bliver visuelt og praktisk laboratorie lignende mikrokosmosser.

Simone og Rosa er begge bosat i København, men arbejder både i og ude for Danmarks grænser. De har blandt andet lavet opsætninger i Malmø, Zürich, Hamborg og Berlin og deres arbejde spænder over performance, udstillingsdesign, arkitektur og teater. 

De har bl.a. skabt det rumlige koncept til Henning Christiansens opera Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen (Copenhagen Contemporary, 2018), hvor publikum bevæger sig rundt i en musikalsk total installation(se under). I December 2020 stod de for det scenografiske koncept og kostumer til Stating a State (Åben Dans, Roskilde), her ligger publikum på gulvet under et kæmpe loftspejl (se under).

Andre Projekter

Staging a State
Scenografi og kostume: Birkedal/Bartholin
(Åben Dans, 2020)

Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen
Rumligt koncept: Birkedal/Bartholin
(Copenhagen Contemporary, 2018)

Myte om Mørke
Komposition og lyddesign: We like We
Scenografi: Simone Bartholin
(CPH Opera Festival, 2019)

Time is Local
We like We & Jacob Kirkegaard
(Thorvaldsens Museum in Copenhagen, 2017)